Wensly Barron, servicetechnicus branddetectie
25 november 2022
Ervaringen

“Ik beschik over alle tools om mijn werk goed te kunnen doen”

Ruim een jaar geleden interviewde wij Wensly Barron (servicetechnicus branddetectie) bij het Kürhaus in Scheveningen. Hij was toen net nieuw in het vak. Inmiddels heeft hij zijn opleiding tot Onderhoudsdeskundige behaald en werkt hij nog steeds op unieke locaties. Nieuwsgierig hoe het Wensly het afgelopen jaar is vergaan? Lees dan snel verder.

Unieke werkplekken

“Mijn werkgebied ligt tussen Hoek van Holland en Leidschendam met een overbrugging naar Alphen aan den Rijn. Hierdoor werk ik op uiteenlopende locaties zoals in de industrie, bij gemeentes, garages, ambassades en de gevangenis. Je komt echt overal en ontmoet elke dag andere mensen. De klanten kennen mij inmiddels en ik voel me dan ook op elke locatie echt thuis. Mijn adviserende rol, het enthousiasme van de klanten en natuurlijk de privileges (je komt namelijk op plekken waar niet iedereen mag komen), maken dit werk nog leuker.”

Eigen magazijn

“Dat Dräger over een eigen magazijn beschikt, is een verademing. Wanneer ik met de collega’s bel of naar ze mail omdat ik iets nodig heb, regelen zij het snel en ligt het vrijwel direct voor me klaar. Dit maakt dat ik mijn werk goed en vlot kan doen.”

Alles is geregeld

“Via een vriend ben ik met Dräger in contact gekomen. Hij werkte hier toen al. Ik vind Dräger een fijn bedrijf. Ze luisteren naar je en er is begrip. Er wordt verwacht dat je hard werkt, maar daar draait het niet alleen om. Het gaat ook om hoe het met jou gaat. Ze willen je verder helpen. Ook zorgen ze ervoor dat ik over alle tools beschik om mijn werk goed te kunnen doen. Van goede kleding tot aan gereedschap en een elektrische auto. Alles is geregeld.”

Kink in de kabel

“Natuurlijk zijn er ook minder leuke kanten aan het werk. Dat ik mijn eigen planning maak is een voordeel. Alleen bij een onverwachte kink in de kabel, bijvoorbeeld door een storing, dan komt de verdere planning in de knel. Dat vind ik nog weleens lastig. Op dit soort momenten is het fijn dat ik met iemand kan bellen. Ik heb een paar hele fijne collega’s die mij altijd bijstaan wanneer ik er niet uitkom. En wanneer ik een lastige storing weet op te lossen, dan geeft mij dat een enorme voldoening.”

Basketbal

“Ik heb intensief basketbal gespeeld en nu is dit een grote hobby. Na werktijd probeer ik weleens een balletje te schieten op het pleintje in de buurt, dat lukt alleen niet altijd. Wel ligt er altijd een basketbal in mijn auto. Mocht er gelegenheid en een veld in de buurt zijn, dan grijp ik dat moment om een balletje te gooien.”

 

Wil je meer weten over de functie van servicetechnicus branddetectie of ben je benieuwd naar jouw mogelijkheden? Bezoek dan de pagina werken als servicetechnici, bekijk onze vacatures of neem contact op met Giovanni of Frank.

Wensly Barron

Geschreven door

Wensly Barron
Servicetechnicus branddetectie