Waar Dräger voor staat

Technologie omzetten in ‘Technology for Life’. Daar staat Dräger voor. Een solide organisatie met korte lijnen waarbij we kijken naar jou als mens en jij de ruimte krijgt om je te blijven ontwikkelen.

Wat we doen

Het leveren van producten en/of diensten die de overlevingskans vergroten. Dat is wat wij doen. Denk aan IC beademings- & anesthesieapparatuur, couveuses, reddingsvesten, brandmeldcentrales, brandblussers en adembescherming. Hierbij richten we ons onder andere op ziekenhuizen, defensie, chemische & offshore industrie, scheepvaart en utiliteit. Onze oorsprong ligt in Lübeck waar we in 1889 als familiebedrijf zijn gestart en vanaf 1948, toen nog onder de naam van Technisch Bureau Duiker, vanuit Nederland de markt bediende. Op het gebied van medische en veiligheidstechniek zijn we dan ook dé wereldleider. En daar zijn we trots op!

Wat ons uniek maakt

Werken bij Dräger betekent de vrijheid om je werk zelfstandig in te delen en vorm te geven. Deze flexibiliteit zorgt voor een goede balans tussen werk en privé. Daarnaast houden we ons dagelijks bezig met een veilige werkomgeving bij klanten. Dat wil zeggen dat je een grote mate van verantwoordelijkheid krijgt.

Dräger Nederland

Dräger Nederland

Met zo’n 320 collega’s werken wij vanuit onze locaties in Zoetermeer en Hoogvliet. Hiervan vervult het merendeel van de medewerkers een functie in de buitendienst en maken zij onderdeel uit van de Business Units: Safety Division, Marine & Offshore, Workplace Infrastructure of Medical Devices. Daarnaast beschikken wij over twee magazijnlocaties en diverse werkplaatsen.

Wij vallen onder de cao Metalektro en hebben mooie aanvullende arbeidsvoorwaarden, zoals een opleidingsregeling, een collectieve winstdelingsregeling en de mogelijkheid om deels thuis te werken. Daarnaast organiseert onze personeelsvereniging het hele jaar door gezellige en sportieve activiteiten.

Dat we informeel en op een laagdrempelige manier met elkaar omgaan, kenmerkt beide locaties. We werken hard, zijn praktisch en direct. Bij ons is wat je ziet, is wat je krijgt.

Duurzaamheid

Dräger zet in op duurzaamheid. Dit betekent onder andere voor ons een zero emission beleid per 2027, het boeken van zo min mogelijk vluchten, een elektrisch wagenpark en een minimale CO2-footprint van onze panden. Zo scheiden wij het afval, printen (bijna) niets uit en recyclen we onze producten. Meer weten? Lees dan ons verduurzaamheidsrapport.

Duurzaamheid
 Onze kerncompetenties

Onze kerncompetenties

Dat jij als medewerker in je kracht wordt gezet en de kans krijgt om te blijven groeien, vinden wij belangrijk. Naast de WeLEAD-competenties die we toepassen op leidinggevende rollen, zijn er kerncompetenties die iedereen binnen Dräger succesvol maken. We vertellen je graag meer over de competenties ‘klantgerichtheid’, ‘resultaatgerichtheid’, ‘zelfontwikkeling’, ‘samenwerken’ en ’betrouwbaarheid’.

1 Klantgerichtheid
2 Resultaatgericht
3 Zelfontwikkeling
4 Samenwerken
5 Betrouwbaar

Klantgerichtheid

Het continu achterhalen van de daadwerkelijke wensen en behoeften van de klant en hierop anticiperen en naar handelen. Je krijgt hierbij de ruimte om huidige werkwijzen aan te passen als de klant hierom vraagt. Klantgerichtheid is zowel extern (klant) als intern (collega) gericht. Dit alles met als doel het bouwen en onderhouden van een lange termijn relatie.

Resultaatgericht

Om zowel als organisatie en ook jij als persoon te kunnen blijven groeien, werken wij met vooraf afgesproken doelstellingen. Je stelt alles in werking om deze doelen te behalen. Wanneer de geleverde inspanningen niet leiden tot het gewenste resultaat, neem jij het initiatief om te achterhalen waardoor dit komt.

Zelfontwikkeling

Jouw vakbekwaamheid vinden we belangrijk. Daarom investeren wij in opleidingen en in jou als persoon om je werk goed te kunnen doen. Dit vraagt van jou om eigen verantwoordelijkheid te tonen als het gaat om je loopbaan en jouw persoonlijke ontwikkelpunten.

Samenwerken

Elkaar versterken in het functioneren door: gebruik te maken van elkaars kwaliteiten en kennis, openstaan voor ideeën en elkaar te helpen. We spreken elkaar op een respectvolle manier aan als zaken niet gaan zoals verwacht en waarderen elkaars mening. Vervolgens zoeken we samen naar andere of nieuwe wegen.

Betrouwbaar

Door de verscheidenheid aan producten, diensten en klanten bieden wij jou een betrouwbare basis. Daarnaast handel je volgens de algemene aanvaarde sociale en ethische normen. Je toont verantwoordelijkheid over de door jou genomen acties, ook wanneer het resultaat niet is wat je van tevoren had gehoopt.

Collega's vertellen

Lees hier wat onze medewerkers vinden! Waarom zij bij ons werken

“Zelfstandigheid en afwisseling in mijn werk vind ik belangrijk. Dit is wat Dräger mij biedt.”

Glenn Oudenbroek Servicetechnicus Werkplaats Safety Division
Glenn Oudenbroek

“Het werk dat je als servicetechnicus verricht is uniek”

Bas Smitshoek Groepsleider M&O Servicetechnici
Bas  Smitshoek

“De dynamiek, het contact met de klanten én de collega’s maken dat elke dag weer anders is.”

Judith Bregman Commercieel Medewerker Verkoop Binnendienst
Judith Bregman

“Ik ga graag nieuwe uitdagingen aan. Zo ben ik naast servicetechnicus gasdetectie ook voor andere functies inzetbaar. Dit is ook de reden waarom ik nu ruim 15 jaar met plezier bij Dräger werk.”

Henry Caspers Servicetechnicus Gasdetectie
Henry Caspers

“De afwisseling en dat mijn werk ertoe doet in onder andere ziekenhuizen, industrie en de brandweer maken mijn werk zo leuk. Ook het contact met jongere collega’s waardeer ik erg!”

Marianne de Zeeuw Telefoniste/Receptioniste
Marianne de Zeeuw

“De werkzaamheden zijn erg afwisselend, geen dag is hetzelfde.”

Stefan van Apeldoorn Senior Magazijnmedewerker
Stefan van Apeldoorn

“Als servicetechnicus draag ik bij aan een veilige werkomgeving”

Nidian Teunissen Servicetechnicus adembescherming
Nidian  Teunissen

Ontdek jouw mogelijkheden

Wil jij ook een belangrijke bijdrage leveren aan het beschermen, ondersteunen en redden van levens? Bekijk dan onze vacatures.

Staat jouw vacature er niet bij, maar pas je wel binnen Dräger? Ook dan komen wij graag met jou in contact. Laat het weten door ons te bellen, te mailen of een Whatsapp bericht te sturen. Dan kijken we samen met jou naar de mogelijkheden.

Bekijk alle vacatures