Nidian Teunissen, Servicetechnicus adembescherming
06 mei 2024
Een collega vertelt

“Als servicetechnicus draag ik bij aan een veilige werkomgeving”

Ontmoet Nidian Teunissen, servicetechnicus adembescherming bij Dräger. Van een start als stagiair tot nu vier dagen per week werkend als servicetechnicus. En hij volgt één dag per week zijn opleiding Technicus Mechatronica. Zijn toewijding blijkt uit zijn woorden: “Voorlopig blijf ik hier bij Dräger werken.” Benieuwd naar zijn verhaal en waarom hij zo enthousiast is over het werken bij Dräger? Lees snel verder.

Wat doe je als servicetechnicus adembescherming?

Hoe ziet een typische werkdag eruit voor een servicetechnicus die zich bezighoudt met adembescherming? Nidian spendeert het grootste deel van zijn tijd op locatie. Hij legt uit: “Wanneer ik bij klanten kom, zoals in de industrie, ben ik voornamelijk bezig met het testen van ademapparatuur, het uitvoeren van veiligheidscontroles en het verrichten van onderhoudswerkzaamheden aan compressoren. Deze compressoren zijn noodzakelijk voor het vullen van zuurstoftanks. Als deze compressoren niet goed werken, kan dit leiden tot een tekort aan zuurstof voor patiënten. Onze rol is dan ook heel belangrijk, omdat we letterlijk levens redden door middel van onze techniek.”

Naast zijn werk op locatie bij klanten, voert Nidian ook onderhouds- en reparatiewerkzaamheden uit in de werkplaats in Zoetermeer. Hij legt uit: “Soms krijgen we grote huurorders van wel 1000 apparaten. Dan neem ik deze apparaten onder handen in de werkplaats, test ze grondig voordat ze naar de klant gaan, en pas indien nodig de software aan.” Wat betreft reparatiewerkzaamheden, Nidian benadrukt dat deze divers zijn: “Van eenvoudige ingrepen, zoals het verwijderen van vocht door verkeerde reiniging, tot meer uitgebreide reparaties waarbij nieuwe verbeteringen aan het licht komen. Deze verbeteringen worden dan direct door Dräger verwerkt.”

Wat Nidian het meest waardevol vindt aan zijn werk? Hij legt uit: “We hebben ook apparaten die helpen bij het meten van gevaarlijke stoffen. Het ontbreken van deze apparaten vergroot het risico op blootstelling aan schadelijke stoffen. Wat mijn werk dan ook zo waardevol maakt, is dat ik een bijdrage lever aan het realiseren van een veilige werkplek. We zijn er echt voor de mensen.”

“Er zijn ontelbare opties binnen Dräger en er liggen al ontwikkelingsplannen klaar”

Het plannen van je eigen werk

Nidian waardeert zijn baan bij Dräger niet alleen vanwege de techniek die ze aanbieden, maar ook vanwege de flexibiliteit om zijn eigen agenda te beheren. Hij legt uit: “Bij Dräger hebben we een flexibele regeling waarbij ik mijn eigen werkschema kan maken. Ik krijg een lijst met klanten en kan zelf kiezen wanneer ik bij wie langsga. Dit geeft me een gevoel van vrijheid, en het is ook leuk om rechtstreeks contact te hebben met de klanten.”

Volop ontwikkelingsmogelijkheden

Binnen Dräger zijn er genoeg kansen voor persoonlijke ontwikkeling, benadrukt Nidian. Hij deelt: “Ik begon mijn carrière bij Dräger als stagiair. Naast mijn werk als servicetechnicus heeft Dräger mij de kans gegeven om de opleiding Technicus Mechatronica niveau 4 te volgen. Ook zijn er binnen het bedrijf diverse interne opleidingsmogelijkheden beschikbaar. Zo heb ik de interne opleiding Adembescherming niveau 4 gevolgd, waardoor ik nu zelfstandig ademtoestellen en gaspakken mag keuren. Voor deze opleiding ben ik zelfs naar Duitsland gereisd om een week lang in het Engels de opleiding te volgen. Er zijn ontelbare opties binnen het bedrijf en er liggen al ontwikkelingsplannen klaar. Mijn persoonlijke ambitie is om ‘volledig monteur’ te worden, ik blijf mezelf ontwikkelen zodat ik zelfstandig op pad kan en nog veel meer taken zelfstandig mag uitvoeren.”

“Ik voelde me direct welkom”

Tot slot benadrukt Nidian dat hij zich altijd welkom voelt bij Dräger. “Toen ik op mijn 17e begon met stage lopen bij het bedrijf, was ik verrast door de hoeveelheid respect en vertrouwen die je meteen krijgt. Wat niet iedereen weet, is dat Dräger een open familiebedrijf is, waar ook altijd ruimte is voor humor.”

 

Wil jij net als Nidian met jouw werk een bijdrage leveren aan de gezondheid van mensen? Kom werken als servicetechnicus bij Dräger. Bekijk hier onze openstaande vacatures.

Nidian Teunissen

Geschreven door

Nidian Teunissen
Servicetechnicus adembescherming