Nick Hofmans, projectleider onderhoud
14 april 2023
Ervaringen

Met deze overstap ervaar ik nog meer vrijheid

Ruim anderhalf jaar geleden spraken wij Nick Hofmans bij één van zijn klanten; Tivoli Utrecht. In zijn rol als servicetechnicus branddetectie was hij onder andere verantwoordelijk voor het onderhoud aan branddetectie apparatuur, ontruimings- en CO/LPG installaties, het oplossen van storingen en het assisteren bij inspecties. Nick heeft zeker niet stilgezeten en is binnen Dräger doorgegroeid naar de functie van projectleider onderhoud. Wil jij weten hoe hij dit heeft aangepakt en ervaren? Lees dan snel verder.

 

Zelf aan zet

“Binnen Dräger zijn er best veel doorgroeimogelijkheden. Dit gold ook voor mij. In de afgelopen vijf jaar heb ik mezelf als servicetechnicus branddetectie kunnen verdiepen en de organisatie goed leren kennen. Ik was toe aan een nieuwe uitdaging. De rol van projectleider onderhoud leek mij erg interessant en heb dit bij Dräger aangegeven.”

 

Talentmanagementprogramma

“Zij stonden hiervoor open en vervolgens mocht ik deelnemen aan een talentmanagementprogramma. Dit programma bestond uit het voeren van een aantal (selectie)gesprekken met leden van het Management Team en een ontwikkelassessment. Uit dit assessment kwamen onder andere punten naar voren waarop ik mij kan door ontwikkelen. Sinds januari 2023 ben ik één van de drie projectleiders onderhoud.”

Nog meer vrijheid

“Onze technici zijn behoorlijk zelfstandig. Als projectleider ondersteun ik hen bij de complexe projecten. Ook bij projecten met meerdere partijen, word ik aangehaakt. Ik bewaak het proces en ben hét aanspreekpunt voor alle partijen. Daarnaast pak ik losse projecten op. Denk bijvoorbeeld aan de vervanging van een CO/LPG installatie, inventarisatie van een nieuwe installatie, het maken van tekeningen en het uitvoeren van 0-metingen. Heel divers. Het uitvoeren van vaste werkzaamheden bij een klant, dat doe ik niet meer. Wel ga ik nog naar eigen invulling bij klanten langs. In deze nieuwe rol ervaar ik nog meer vrijheid dan ik al had.”

Een functie in ontwikkeling

“Binnen Dräger bestaat de functie van projectleider onderhoud ongeveer acht jaar. Deze is nu al veel meer omvattend, dan in het begin en nog steeds in ontwikkeling. Elke projectleider heeft min of meer zijn eigen expertise. Zo ligt de focus van de ene collega op industrie en pakt de ander de meer complexe projecten op.”

Een mooie stap

“Deze nieuwe functie geeft mij de mogelijkheid om op twee vaste dagen vanuit huis te werken. Op deze dagen breng ik eerst onze dochter naar de opvang. De overige dagen werk ik op kantoor of ben ik op locatie bij een klant. Ik heb het nu nog meer naar mijn zin bij Dräger en vind voldoende uitdaging in mijn werk. Kortom, het is voor mij een mooie stap.”

Vrijwillige brandweer

“Naast mijn werk bij Dräger zit ik ook bij de vrijwillige brandweer. Ik ben begonnen bij de jeugd en inmiddels doe ik dit alweer 12 jaar. Als ploegleider stuur ik 16 collega’s aan. Dinsdagavond vindt altijd de oefening plaats. Met mijn werk bij Dräger is dit goed te combineren. Ook wanneer er overdag een alarmering is en ik in de gelegenheid ben, dan geeft Dräger mij de ruimte om uit te rukken.”

 

Wil jij meer weten over het werken bij Dräger? Laat het ons weten en neem contact op met Romeo of Frank. Natuurlijk mag je ook eerst onze vacatures bekijken of onze pagina bezoeken waar we je meer vertellen over het werk als servicetechnicus branddetectie.

Nick Hofmans

Geschreven door

Nick Hofmans
projectleider onderhoud