Jorwin van den Hof, servicetechnicus CO/LPG
24 februari 2023
Ervaringen

Ik krijg de vrijheid om mijn werk zelf in te plannen

Jorwin van den Hof werkt bijna twee jaar bij Dräger als servicetechnicus CO/LPG. Een CO/LPG installatie is een systeem die de luchtkwaliteit monitort en de concentratie van CO en LPG (gassen) in de lucht bewaakt. Met een achtergrond in de brandbeveiliging van onderhoud kleine blusmiddelen, noodverlichting én het inwerken van nieuwe collega’s tot REOB monteur wilde hij iets anders. Via een oud-collega kwam Jorwin met Dräger in contact. Hij vertelt jou graag meer over zijn werk. Nieuwsgierig? Lees dan vooral verder.

Verrassende locaties

“Als servicetechnicus CO/LPG zorg ik voor de veiligheid van parkeergarages”. Zo begint Jorwin wanneer we hem vragen zijn baan te omschrijven. Denk bijvoorbeeld aan de grotere parkeergarages in binnensteden, bij winkelcentra, hotels en ziekenhuizen. Ook parkeergarages van VVE’s horen erbij. Hierdoor kom ik regelmatig op plekken waar je nooit een parkeergarage zou verwachten. Zo was ik laatst bij een parkeergarage onder een monumentaal pand midden in het centrum van een stad.”

 

Wat ik doe

“In elke parkeergarage hangt een CO/LPG installatie. Daarnaast zijn er ventilatiesystemen, ontruimingsborden en signaalgevers aanwezig. Ik ben verantwoordelijk voor de kalibratie van de sensoren en controleer de sensoren en (alarm)systemen door onder andere kleine beetjes testgassen aan te bieden. Het in bedrijf stellen van nieuwe installaties en het oplossen van storingen in bestaande installaties horen daar ook bij. De storingsdienst? Die draai je tot 17:00 uur. Buiten kantoortijd worden de storingen behandeld door de technici van de afdeling ‘brandmeldinstallaties’.”

Interessante techniek

“Ik vind mijn werk uitdagend en afwisselend. Je komt bij verschillende klanten en ontmoet elke keer andere mensen. Verder spreekt de techniek mij erg aan. Het is een zelfstandige functie waarbij ik altijd bij mijn mentor en collega’s terecht kan als ik er niet uitkom.”

 

Eigen werk inplannen

“Ook de vrijheid die ik krijg, vind ik erg prettig. Zo plan ik mijn werk zelf in. Dit biedt mij de mogelijkheid om op dinsdag- en donderdagavond te sporten. Daarnaast is mijn werk te combineren met het trainen van de jeugd op maandagavond en ben ik in het weekend vervangend coach als dat nodig is.”

Tijd voor administratie

“Natuurlijk hoort de administratie er ook bij en wanneer er iets besteld moet worden, dan geef ik het artikelnummer aan mijn collega’s van kantoor door. Zij plaatsen dan vervolgens de bestelling en zorgen ervoor dat deze bij de klant wordt afgeleverd. Binnen de tijd dat het onderhoud gepleegd moet worden, is rekening gehouden met ruimte voor administratieve werkzaamheden.”

 

Groot werkgebied

“Mijn werkgebied is groot. Limburg, Gelderland, Overijssel, Noord-Brabant en een deel van Utrecht vallen onder mijn verantwoordelijkheid. Dräger houdt rekening met het milieu en probeert CO2 uitstoot zo veel mogelijk te beperken. Daarom rijden we daar waar mogelijk met elektrische auto’s. Daarnaast probeer ik in de gevallen dat ik wat verder moet rijden de afspraken te combineren. Soms zit daar een hotelovernachting bij.”

Enorm pluspunt

“De sfeer binnen een organisatie is heel bepalend. Dräger is gemoedelijk en de lijnen zijn kort. We gaan allemaal collegiaal met elkaar om. Wil je iets bespreken met een van je leidinggevenden, dan staat de deur daar altijd voor open. Dat zie ik als een enorm pluspunt.”

 

Mijn toekomst

“Ik wil graag blijven groeien. Daar zijn binnen Dräger volop mogelijkheden voor. Wanneer je dit aangeeft, denken ze hierover met je mee. Kortom, ik heb het enorm naar mijn zin.”

 

Ben je enthousiast geworden over het werken bij Dräger en ben je benieuwd naar jouw mogelijkheden? Bekijk dan onze vacatures of neem contact op met Giovanni of Frank. Samen kijken we dan verder.

Jorwin van den Hof

Geschreven door

Jorwin van den Hof
servicetechnicus CO/LPG